Sezon na gęsinę 2019
Od 4 listopada w Restauracji Kapias!
Po raz kolejny Restauracja Kapias uczestniczy w akcji „Czas na gęsinę”. W tym okresie w naszej restauracji można skosztować niezwykłych przysmaków z najwyższej jakości gęsiny.
Zobacz: Wkładka do menu – Sezon na gęsinę 2019
W tym roku z gęsi owsianej białej kołudzkiej będzie można spróbować zakąsek takich jak gotowane w tłuszczu żołądki, wątrobiany pasztet oraz delikatny smalczyk. Propozycja dla zmarzniętych to bursztynowy bulion podawany z lanym ciastem. Kuchnia przygotuje również długo wyczekiwane przez wielu z naszych Gości pieczone udo, któremu towarzyszyć będzie biała zasmażana kapusta z naszej spiżarni.
Fani naszej gęsiny będą mogli spróbować również elementu z piersi, kruche mięso serwowane będzie z zielonymi kluskami i czerwoną kapustą z żurawiną.
W karcie pojawią się także dodatkowe desery na czele z tortem czekoladowo– advocatowym z bezą orzechową.
Sezon na Gęś w Restauracji Kapias trwa od 4 listopada.
Rezerwacji dokonać można telefonicznie pod numerem 667777081 lub osobiście w Restauracji Kapias.
Serdecznie zapraszamy!