Sezon na polską gęsinę

10 lat temu

Gęsina najlepiej smakuje od końca października, a jeśli gęś to oczy­wiś­cie owsiana – nic nie może się rów­nać ze smakiem świeżej gęsiny ze swo­jskiej hodowli.

8 listopada od godziny 18.00 Restau­racja Kapias serdecznie zaprasza Państwa na kolację inau­gu­ru­jącą sezon na pol­ską gęsinę.

Spec­jal­nie na ten wieczór Szef Kuchni Restau­racji Kapias przy­go­tuje dla Państwa menu degus­ta­cyjne składa­jące się z potraw przyrząd­zonych z pol­skiej gęsiny.

Przys­tawka:

Węd­zona gęś /​gruszka /​malina

Danie I:

Bulion z gęsi /​pierożek /​pietruszka

Danie II:

Udo z gęsi /​rzod­kiewka /​cukinia /​ziem­niak

Deser:

Jabłko /​jeżyna /​piwo­nia

Zimna płyta:

Pasztet z gęsi /​wątróbka z gęsi /​deska serów Pol­s­kich /​sałatka staropolska

Cena menu degus­ta­cyjnego wyniesie 120 zł od osoby. Rez­erwacji można dokonać oso­biś­cie w Restau­racji Kapias bądź tele­fon­icznie pod numerem 667777081 lub mailowo na: marketing@kapias.pl.

Galeria zdjęć